Zo vind je een advocaat die je verder kan helpen

Zo vind je een advocaat die je verder kan helpen

Heb je juridische problemen? Zit het bedrijf waar je werkt bijvoorbeeld middenin een reorganisatie of heb je problemen in de familiesfeer? Je kan voor al deze problemen een goede advocaat inschakelen. Hij of zij vertelt je wat je rechten zijn als je bijvoorbeeld wordt ontslagen. Ook bij een echtscheiding die niet soepel verloopt kan een advocaat je bijstaan.  Een verbouwing is weer een ander voorbeeld waarbij het vaak aan te raden is om juridische hulp in te schakelen. Denk hierbij aan bouwwerkzaamheden die vertraging oplopen of bepaalde bedragen die niet op tijd betaald worden. 

Vind een advocaat met de juiste specialisatierichting

Advocaten zijn algemeen opgeleid en daarna specialiseren ze zich vaak. Je kan bijvoorbeeld hier kijken bij Van der Maas & Verhoog. Zoek de juiste advocaat voor jouw specifieke probleem. Bij een echtscheiding ga je natuurlijk niet op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in bouwrecht. Of een advocaat echt goed is kan je onder andere zien aan het feit of hij lid is van de Nederlandse Orde van Advocaten. Een advocaat die lid is van deze orde heeft namelijk langer doorgeleerd dan een advocaat die alleen een rechtenstudie heeft gedaan. Met alleen een rechtenstudie mag iemand zich slechts jurist noemen. Na verdere studie mag iemand zich pas officieel advocaat noemen. 

Welke rechtsgebieden zijn er eigenlijk?

Als een jurist besloten heeft zich verder te specialiseren kan hij kiezen uit diverse rechtsgebieden. Hij doet dit om zijn cliĆ«nten op de beste manier van dienst te kunnen zijn. Een advocaat met een gedegen achtergrond weet ten slotte precies hoe de wet werkt en hij kan ook eventuele mazen van de wet opzoeken. Bij het familierecht zal een advocaat je bijstaan bij een echtscheiding of onenigheid over de toewijzing van kinderen. Bij problemen binnen bedrijven en ondernemingen moet je op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in ondernemersrecht, bouwrecht of faillissementsrecht. Verder speelt het contractenrecht vaak bij zit soort juridische zaken. 

Bekijk beoordelingen van anderen

Je denkt de juist advocaat voor jouw probleem gevonden te hebben. Voor je overgaat tot een definitieve samenwerking is het belangrijk om te kijken hoe anderen de samenwerking met deze advocaat vonden. Bel rond of zoek online naar reviews. Je wilt tenslotte niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Denk hierbij ook aan het budget dat je beschikbaar hebt. Verder moet je ook echt een keer afspreken met de betreffende advocaat om te zien of jullie het wel goed met elkaar kunnen vinden. Er moet natuurlijk een goede vertrouwensband tussen jullie aanwezig zijn. 

admin

Reacties zijn gesloten.