Wat voor soort advocaten zijn er

Wat voor soort advocaten zijn er

Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende soorten rechten te vinden, waardoor er ook verschillende soorten advocaten zijn. Geen enkele advocaat kan tegenwoordig meer alles doen, ze moeten zich gaan specialiseren. Hierdoor ontstaan er verschillende soorten advocaten; arbeidsrecht, civiel recht, contractenrecht, goederenrecht, huurrecht etc.. Omdat er zoveel verschillende soorten advocaten zijn, worden in dit blog een aantal advocaten toegelicht zodat je precies weet wat zij voor jou kunnen betekenen. 

Arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat is zoals de naam al doet vernoemen, een specialist in het recht op gebied van werk. Wat veel mensen echter denken is dat die er alleen voor de werknemer is, terwijl ook een werkgever een arbeidsrecht advocaat in kan schakelen. Een arbeidsrecht advocaat moet meestal tevoorschijn komen als het gaat om een ontslag, maar kan ook worden ingezet bij het maken van arbeidscontracten of UWV processen. Vaak probeert de advocaat er voor te zorgen dat er geen zaak van komt, door met beide partijen om de tafel te gaan zitten. 

Familierecht advocaat

Een familierechtadvocaat in den haag is een advocaat die gespecialiseerd is in al het recht rondom familie’ s. Dit kan dus over erfenissen gaan, maar ook over echtscheidingen of zaken omtrent kinderen. Dit zijn vaak gevoelige onderwerpen waar veel emotie bij komt kijken, waardoor het soms noodzakelijk is een advocaat hiervoor in de armen te nemen. Zo kunnen scheidingen soms in vechtscheidingen eindigen, waardoor er een scheidingsadvocaat uit den haag aan te pas moet komen. 

Strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat spreekt qua naam eigenlijk ook voor zich, dit is namelijk een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht. Als iemand een strafbaar feit heeft gepleegd, zal deze in de rechtbank moeten worden bijgestaan door een advocaat die hem op zijn rechten wijst. De advocaat is er om zijn cliënt in bescherming te nemen en om ervoor te zorgen dat er op een geldige manier een oordeel wordt geveld.

admin

Reacties zijn gesloten.