Wat kan een arbeidsrecht advocaat voor je betekenen?

Wat kan een arbeidsrecht advocaat voor je betekenen?

Arbeidsrechtadvocaten zijn er voor verschillende redenen; zo zijn er voor ontslag, voor re-integratie bij een werkgever, bedrijfsongevallen maar kunnen ze er ook zijn voor arbeidscontracten of pensioenrecht. Als er iets binnen een bedrijf gebeurt tussen werkgever en werknemer, dan kan dat direct tot een conflict waarbij een arbeidsrecht advocaat uit amsterdam een prima bemiddelaar kan zijn. 

Disfunctioneren werknemer

Mocht het zo zijn dat een werknemer zijn werk niet goed uitvoert, kan dat tot veel ergernissen onder collega’ s en leidinggevende leiden. Mocht dit een probleem gaan opleveren, kun je een arbeidsrechtadvocaat in de arm nemen. Deze advocaat gaat samen met de leidinggevende en de werknemer een heel verbeterplan opstellen waardoor het functioneren van de medewerker moet gaan verbeteren. Hier moeten beide partijen zich vervolgens aan houden. Mocht een van de twee hierin de regels overtreden kan dat dramatische gevolgen hebben voor een eventuele rechtszaak, doordat de diegene zich dan niet aan het verbeterplan heeft gehouden. Dit is een van de manier waarop een arbeidsrecht advocaat als bemiddelaar op kan treden, hij stelt regels op en wordt daar niet aan gehouden is de andere partij dus rechtsaansprakelijk. 

Ziekte en re-integratie werknemer

Het kan voorkomen dat een werknemer er voor meer dan een maand uit ligt, wat absoluut niet fijn is voor een werkgever. Als iemand echter een vast contract heeft kan die werkgever de werknemer niet zomaar ontslaan. Wat in de praktijk vaak voorkomt is dat een werkgever de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk wilt zien, terwijl de werknemer het juist iets rustiger aan wil doen zodat hij zijn gezondheid weer 100% op peil kan krijgen. Hierdoor ontstaan vaak conflicten tussen beide partijen. Ook hier kan een arbeidsrecht advocaat uit Amsterdam weer als bemiddelaar en advocaat optreden. Hier kan hij een plan opstellen waaraan beide partijen zich moeten houden. Hierdoor durven beide partijen de regels niet te overtreden, omdat zij anders in ongelijk staan tegenover de rechter en wordt of het conflict opgelost, of wordt degene die de regel heeft overtreden in het ongelijk gesteld. Dit zorgt er dus voor dat dit eerlijk verloopt. 

admin

Reacties zijn gesloten.