Wat doet een strafrechtadvocaat?

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Wanneer je in de problemen zit, kan je een advocaat inhuren om je te helpen om een lichtere straf te krijgen. Er zijn echter enorm veel verschillende soorten advocaten. In dit artikel vertel ik alle basisinformatie wat je moet weten over een strafrechtadvocaat.

Wat is het strafrecht?

Om te beginnen is het handig om te weten wat het strafrecht eigenlijk inhoudt. Je kan strafrecht kort omschrijven als alles wat te maken heeft met strafbare feiten. Deze strafbare feiten zijn dus dingen die verboden zijn in ons land. Dit kan van alles zijn, zoals mishandeling, diefstal of erge delicten in het verkeer. Het is dus van toepassing op alle burgers die een strafbaar feit plegen in ons land.

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat helpt zijn cliƫnt(en) tijdens de strafrechtelijke procedure die ze moeten doorlopen wanneer ze een strafbaar feit hebben gepleegd. Je kan ervoor kiezen om jezelf te verdedigen tijdens de procedure, maar voor veel mensen is dit niet het beste plan, aangezien het proces enorm complex kan zijn voor de normale burgers. Je kan in veel gevallen dan ook beter de hulp inschakelen van een professional zoals Van Essen Advocaat die je goed kan helpen.

Wanneer inschakelen?

Zoals ik al zei is het in veel gevallen handig om niet jezelf te gaan verdedigen, maar gewoon een advocaat in te schakelen om je te helpen. Echter kunnen we een onderscheid maken tussen overtredingen en zware strafbare feiten. Bij het laatstgenoemde kan een gevangenisstraf op het spel staan en daarom is het uiterst belangrijk dat je de procedure goed doorloopt.

Zoek je nog een strafrechtadvocaat in Amsterdam die je kan helpen? Dan is Van Essen Advocaat degene die jou kan helpen!

admin

Reacties zijn gesloten.