Opzoek naar iemand die kan helpen met je scheiding? Denk aan een mediator

Opzoek naar iemand die kan helpen met je scheiding? Denk aan een mediator

Scheiden? Schakel professionele hulp van een mediator in

Kies voor een vlotte vlekkenloze scheiding

Mediator Tilburg en mediator Zwolle zullen je prima van dienst kunnen zijn bij een echtscheiding zodat er onderling duidelijke en heldere afspraken op papier worden vastgelegd. Je hebt hierbij geen werk en komt zo tot een handige overeenkomst samen met je ex-partner. Een mediator bemiddeld tijdens de echtscheiding waardoor beide partners makkelijker kunnen scheiden dan als dat ze het alleen zouden moeten doen. Er worden regelingen getroffen omtrent financiën, alimentatie en omgangsregelingen indien er kinderen in het spel zijn. Een mediator houdt dus het overzicht voor jullie tijdens het proces van afspraken tot aan de uitspraak van de rechter tijdens het proces. Beide partijen worden zo tegemoet gekomen omdat hier onderlinge eerlijkheid en openheid bij komt kijken.

Omgangsregelingen en kinderalimentatie

Indien er sprake is van kinderen zouden beide ouders meestal een omgangsregeling moeten treffen. Dit geld bij minderjarige kinderen. Meestal is het zo dat beide partners 50/50 aandeel leveren aan het zien van de kinderen. Ook moet er soms kinderalimentatie worden betaald door een ouder of ex partner. De hoogte hiervan is afhankelijk van de draagkracht en of er sprake is van een kindgebonden budget. Ook praat mediator Tilburg en mediator Zwolle met de kinderen zodat zij weten wat er gaat gebeuren en waar zij aan toe zijn. Duidelijkheid brengt hiermee een soepele scheiding waarbij de kans op conflicten een stuk kleiner is als je een mediator inschakelt. Soms moet er partneralimentatie worden betaald. Dit hangt af van de behoeften van de ander en de uitspraak van de rechter. De rechter bepaald de inkomstenafhankelijke alimentatie.

Bezittingen van beide ex-partners

In de huwelijkse voorwaarden wordt vastgelegd welke bezittingen en welke schulden de partners op zich nemen en welke partner hier verantwoordelijk voor is. Het kan zijn dat jij en je partner een onderneming hebben waarbij jullie gezamenlijk aansprakelijk zijn. Maar de privé bezittingen zijn bijvoorbeeld individueel verdeeld. Bij een huwelijk dat uit gemeenschap van goederen bestaat zijn alle bezittingen en schulden van beiden partners. Beiden hebben dus evenveel recht op het aandeel. De mediator kan een goed overzicht voor jullie houden en advies geven omtrent afspraken die op papier zijn gezet wat betreft de voorwaarden van het huwelijk. Mochten jullie er niet uit komen dan komt de mediator vaak tot een gelijkwaardige oplossing waarbij niemand iets ten onder doet. Bij een samenlevingscontract kan een scheiding zonder rechter plaatsvinden terwijl de voorwaarden voor de verdeling van goederen bij een geregistreerd partnerschap hetzelfde zijn opgesteld als bij een huwelijk waarbij men ten tijde van de registratie de keuze had onder voorwaarden of gemeenschap van goederen. Een mediator heeft verstand van juridische zaken en zou goed kunnen inspelen op de behoeften van beide partijen.

Kosten van een mediator

Een mediator is goedkoper dan de gemiddelde advocaat. Meestal wordt een uurtarief van 100-150 euro per uur gehanteerd. Een advocaat kan wel tot 300 euro per uur vragen. Indien het inkomen laag is, onder de inkomensgrens van de bijstand kan er rechtsbijstand worden aangevraagd. Hierbij wordt een eigen bijdrage betaald die rond de 75-150 euro zou bedragen gemiddeld. Dit geld per persoon.

admin

Reacties zijn gesloten.