Gebruik maken van een payroll service

Gebruik maken van een payroll service

Veel bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van een payroll service. Twijfelt u als ondernemer of dit in uw situatie verstandig is? Of weet u niet goed wat een payroll service precies inhoudt en zou u daar graag een beter beeld van krijgen? In dit artikel leest u alles dat u over dit onderwerp moet weten. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken. Niet alleen leggen we u uit wat een payroll constructie is, ook vertellen we u wat de voordelen ervan zijn.

Bij een payroll service zijn de werknemers niet direct bij u in dienst

Kiest u voor een payroll constructie, dan zijn de werknemers niet direct bij u onder contract. In plaats daarvan werken zij voor het bedrijf dat deze dienst aanbiedt. Waarom dat voor een werkgever voordelig kan zijn? Vanwege het feit dat een werkgever veel verplichtingen heeft ten opzichte van haar werknemers. In het geval van een payroll constructie bent u dus niet officieel de werkgever en heeft u deze verplichtingen niet.

Zo hoeft u de loonadministratie niet te verzorgen

Een goed voorbeeld van hoe een payroll service u ontzorgt, is vanwege het feit dat u de loonadministratie niet langer hoeft te verzorgen. U heeft de werknemers namelijk niet direct in dienst. Niet u, maar het payroll bedrijf is daarvoor verantwoordelijk. U gaat een arbeidscontract aan met dat bedrijf. De kosten van de administratie worden overigens wel doorberekend. U kunt vooral veel voordeel halen uit het feit dat u veel minder tijd kwijt bent aan zaken als de administratie. Voor de ondernemer is tijd immers ook geld.

Kies wel de juiste partij

Als u gebruik wilt maken van een payroll service, is het wel van belang dat u voor de juiste partij kiest. De aanbieder van deze dienst bepaalt immers de arbeidsvoorwaarden. U heeft daardoor minder controle dan wanneer u de contracten zelf zou opstellen. Andersom heeft u geen omkijken meer naar de contracten en dat kan wel weer erg prettig zijn. Het wordt voor u ook makkelijker om een dienstverband te beƫindigen.

Belangrijk is dat u bij het uitkiezen van een payroll-bedrijf dus zowel naar de kwaliteit van de diensten als naar de prijs kijkt. De betrouwbaarheid van het bedrijf kunt u onder andere controleren door middel van recensies op het internet.

Voor een betrouwbare samenwerking en persoonlijke benadering kun je terecht

bij Payroll Professionals!

Ook de verzekering is meestal goed geregeld

Nog een reden om voor een payroll service te kiezen? Dan moeten we vermelden dat de bedrijven die de payroll service aanbieden vaak goed verzekerd zijn. Doorgaans dient u zich als werkgever goed te verzekeren. In dit geval is het payroll-bedrijf daarvoor verantwoordelijk. Belangrijk is echter wel dat u vooraf goed nagaat welke verantwoordelijkheden u nog wel heeft.

U kiest zelf uw werknemers met een payroll service

Het is goed om te weten dat u als werkgever wel blijft bepalen wie er bij u komen werken. U dient zelf de werknemers te werven. Vervolgens zullen zij het contract van het payroll-bedrijf ondertekenen. In dat opzicht verschilt het payroll-bedrijf dus ten opzichte van bijvoorbeeld een uitzendbureau.

admin

Reacties zijn gesloten.